Facebook slår igen mod Timelines.com

By | May 2, 2014

Timelines.com har sagsøgt Facebook, så nu sagsøger Facebook Timelines.com lige tilbage i hovedet.

I sagen om, hvorvidt Facebook må kalde dets nye profildesign for Timeline, har Facebook nu valgt at sagsøge den anden hovedperson Timelines.com tilbage. For et par uger siden valgte Timelines.com at sagsøge Facebook, hvilket har medført en forsinkelse af de værre i forhold til lanceringen af Facebooks ellers længe ventede profildesign.

Der er to versioner af sagen:

Timelines.com: Hvis Facebook kalder deres nye profildesign for Timeline, vil det forvirre millioner af internetbrugere, der vil tro, at Timelines.com har noget med profildesignet at gøre. Det kan både skabe goodwill og badwill mod firmaet, men med henblik på at undgå det sidste skal Facebook finde et andet navn.

Facebook: Timeline er et generisk navn. Twitter bruger det også – man kan heller ikke trademarke ordet “ost”. Alle har lov til at bruge Timeline, og det har vi også, selvom I har domænenavnet Timelines.com. I kan ikke tage patent på et generisk navn.

Sagen bliver tidligst bragt for en dommer i slutningen af januar, og det vil blot være for den indledende høring. Hvis Facebook for alvor ønsker at lancere deres nye og forbederede design, er de derfor nødt til at finde et nyt navn; men Mark Zuckerberg er kendt som en stædig mand, så det er tvivlsomt, at sagen ender på denne måde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *